Zisson kjøper martech-stjerneskuddet Socialboards

(12.01.2021) Zisson utvider tilbudet for kundedialog gjennom oppkjøpet av Socialboards, et av de raskest voksende martech-selskapene i Norge. Socialboards samler all kundedialog i sosiale medier, live chat og e-poster i én innboks. Sammen vil Zisson og Socialboards levere enda bedre kundesenterløsninger på markedet fremover.

– Vi er glade for at Socialboards’ team og teknologi blir en del av Zisson. Vi har samarbeidet godt over lang tid, og vi har sett hvor ettertraktet deres løsninger er, samtidig som våre kunder har etterspurt integrasjon med Socialboards’ teknologi. Sammen dekker vi alle kundekommunikasjonskanaler, vi vil styrke oss som kompetanse-hus og vi vil kunne tilby enda bedre løsninger til både eksisterende og nye kunder, sier André Jensen, Administrerende direktør i Zisson AS.

Socialboards er et av de mest spennende martech-selskapene i det norske markedet. Selskapet vokser over 45 % i året og har store selskaper som DNB, REMA 1000, NorgesGruppen, Sport1, Avinor, VikingLine (SE), PostNord og Berg Hansen på kundelisten. Anne Kristine R. Grude, Gründer i Socialboards, ser fram til å bli en del av Zisson.

–  Vår teknologi og Zissons løsninger skaper en helt ny, felles plattform for systematisering og analyse av kundehenvendelser i større kontaktsentre. Sammen med Zisson gleder vi oss til å gi enda flere selskaper de riktige verktøyene for god kundedialog.

Oppkjøpet av Socialboards kommer etter et svært aktivt 2020 for Zisson. Koronasituasjonen har gitt Zisson muligheten til å levere samfunnskritiske løsninger til flere private selskaper, men også til bl.a Helse Nord, pandemiinformasjonstelefoner og kundesentre med sentralbordfunksjonalitet til flere kommuner og offentlige institusjoner som NTNU, Ålesund og Oslo m. flere.  Zisson har også fortsatt veksten i Sverige, etter oppkjøp der i 2019.

– Vi har opplevd et kraftig oppsving i etterspørselen etter våre kontaktsenterløsninger i 2020. Med Socialboards på laget har vi som mål å vokse i 2021 gjennom salg til både nye og eksisterende kunder i Norge, Sverige og internasjonalt, sier Jensen.

Zissons og Socialboards’ abonnementsinntekter endte til sammen på 70 millioner kroner i 2020. Zisson støttes av Verdane, en spesialisert vekstinvestor som går sammen med ambisiøse, nordeuropeiske, teknologibaserte selskaper og hjelper dem å vokse internasjonalt.

Den underliggende digitaliseringen av kundekommunikasjon har blitt ytterligere forsterket som følge av koronapandemien. Zisson dekker et økende behov i markedet, og vi er svært fornøyde med både selskapets utvikling og at Socialboards’ team og teknologi blir en del av satsningen videre. Til glede for eksisterende og nye kunder, sier Nils Vold, partner i Verdane.

Om Socialboards

Socialboards AS ble etablert av Anne Kristine R. Grude og Erik Platou Lundquist, som sammen har jobbet med kundeserviceløsninger siden 2007. Idéen rundt tjenesten “Socialboards” ble til i perioden da kundedialogen for alvor endret seg etter inntoget av sosiale medier, og vi har siden da jobbet målrettet med å bygge et produkt som gjør kundeservice til en bedre opplevelse i alle kanaler – både for forbrukeren, og kundeservice-heltene som daglig jobber med kundereisen i bedrifter i og utenfor Norges grenser. Selskapet har i dag noen av landets beste kundeservicebedrifter på kundelisten – som DNB, REMA1000, NorgesGruppen, Sport1, Avinor, Telia og mange flere. www.socialboards.com se gjerne hva løsningen gjør for en kunde som Meny. meny.no/kundeservice (alle modulene der er drevet av SB). Totalt vil Socialboards tilføre Zisson ny og spennende kompetanse som gjør Zisson til en mer komplett aktør i møte med marked og konkurrenter.

Med kunden i fokus

De siste årene har antall kanaler vi bruker når vi tar kontakt med virksomheter økt kraftig. Mens det tidligere var en stor majoritet som brukte å ringe kundeservice, ser vi at ulike typer skriftlige kanaler er i sterk vekst. Sosiale medier vokser sterkt samtidig som det stadig dukker opp nye kanaler innen sosiale medier. I tillegg ser vi en internasjonalisering innen løsninger som både vurderer og gir tilbakemelding til ulike leverandører. For Zisson er det viktig å være gode på de kanalene som kundene til enhver tid benytter. Socialboards er et selskap som er utrolig dyktig på disse nye kanalene og som virkelig er fremoverlent i bruk av ny teknologi. Dialog med kunder og partnere viser at det Socialboards har som hovedfokus er utrolig viktig fremover for å ha god dialog med kundene. 

Zisson har gjennom oppkjøpet av Socialboards valgt å styrke seg på et strategisk viktig område. Her er noe av funksjonaliteten som var viktig for Zisson når valget falt på Socialboards:

-En robust løsning for håndtering av kommunikasjon i de ulike kanalene innen sosiale medier

-En innovativ og smart FAQ som fungerer som en selvbetjent kunnskapsbase

-Ticketing/Saksbehandling/kundehåndtering, kjært barn har mange navn, men vi har markedets råeste produkt – løsning for å systematisere kundehenvendelser i større kontaktsenter

-Mulighet for å bygge skjemaer for alle typer kundehenvendelser

-Avansert analyse som viser hvordan dine kunder kommuniserer med deg

Vi i Zisson gleder oss til å presentere mer for dere fremover og ser frem til et nytt spennende år sammen!

Med vennlig hilsen

Zisson AS

Les mer: https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/01/12/7606683/andre-jensen-og-zisson-kjoper-socialboards-anne-kristine-grude-og-erik-platou-lundquist-selger-seg-ut