Zissons praktikant 2019

Alexander Hansen Bakken

jakt etter kunnskap

Zisson er alltid på jakt etter innovative mennesker som kan gjøre oss enda bedre, og det er studentene som sitter på den nyeste kunnskapen. For oss er det også viktig å bidra til at unge kommer seg ut i arbeidslivet, og får arbeidserfaring innen noe som både er relevant og gøy.

Årets sommerpraktikant:

Alexander Hansen Bakken

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg kommer opprinnelig fra Bergen, er oppvokst i Andøy i Nordland og har bodd 5 år i Trondheim. Der har jeg studert kommunikasjonsteknologi med spesialisering i informasjonssikkerhet. På fritiden liker jeg å drive med sportslige ting som styrkeløft.

Hva har du gjort før du startet i Zisson?

Etter studiespesialiserende, dro jeg inn i Forsvaret hvor jeg hadde en del utdanning og tjenesteplikt i Stavanger, Bergen og Harstad. I september blir min tredje gang som frivillig medarbeider på Nord-Europas største IT-konferanse, JavaZone. Jeg har også vært medlem i Hackerspace IDI, som er en studentorganisasjon på NTNU i Trondheim. Jeg har vært student- og undervisningsassistent i forskjellige emner på NTNU, og hatt deltidsjobb for Manpower ved siden av studiene. Jeg driver for øyeblikket med en start-up sammen med min kollega fra Bergen.

“Det at jeg jobber med en løsning som vil bli tatt i bruk av mange tusen er kult å tenke på.”

Hva skal du skrive master om?

Jeg skal ta master i informasjonssikkerhet og vil skrive om “Cybersecurity of A Smart Grid Control Center”. En Smart Grid er kort fortalt fremtidens strømnett; Hvor ulike systemer og komponenter har fusjonert strømnettet med internett.

Hva skal du gjøre i Zisson?

Min stilling er full stack utvikler. I første omgang skal jeg implementere single sign-on, for å skape en alternativ og sømløs innlogging, samt gi en enda bedre brukeropplevelse av Zisson.

Hvordan synes du det er å jobbe her?

Det at jeg jobber med en løsning som vil bli tatt i bruk av mange tusen er kult å tenke på. Det er veldig gøy å få muligheten til å jobbe med de fantastiske mennesker som former det arbeidsmiljøet som er her. Det beste med Zisson er at alle jobber sammen som ett team!

Hva ser du frem til i tiden som kommer?

Jeg ser frem til å gjennomføre oppgavene mine for Zisson på en god måte. Jeg ser også frem til å fullføre utdanningen og starte karrieren min.


Zisson tilbyr studentoppgaver og diverse spennende muligheter. Vi gleder oss til å vise flere studenter hvilke muligheter arbeidslivet kan tilby på Dagen@ifi, den 10. oktober. Her håper vi på å møte fremtidige praktikanter og kollegaer.