Oslo kommune: Koronatelefonen var oppe på 24 timer

oslokommune

Oslo Kommune fikk en beordring fra byrådet om å starte koronatelefonen som en beredskapstelefon og avlastningstelefon for legevaktsentralen. Da «Koronatelefonen» åpnet i mars, ble det umiddelbart behov for veldig mye mer kapasitet enn deres eksisterende kontaktsenterløsning kunne håndtere. 

 «Vi bestemte oss for å opprette en løsning over helgen, men den kollapset første dagen på grunn av telefontrafikken. Da kontaktet vi Zisson´s Partner, Techstep, for å få opp et telefonsystem som kunne håndtere pågangen» sier Stine Eugenie Hansen, Leder for Koronatelefonen i Oslo. 

– Oslo kommune er en kunde vi i Techstep synes det er veldig gøy å jobbe for, og det var ekstra spesielt å kunne bistå dem med dette viktige opplysningsarbeidet. Da de kontaktet oss og forklarte utfordringen, visste vi akkurat hvilken løsning de behøvde, forteller Kai René Nordtømme, Enterprise Communication Advisor hos Techstep Norway AS.

Valget falt på Zisson Contact Center, og Zisson jobbet hele natten. Neste morgen var koronatelefonen i full drift. 

I løpet av de første tre dagene mottok koronatelefonen 33 073 telefonsamtaler

– Fleksibiliteten og tilgjengeligheten fra Zisson og Techstep har vært uerstattelig! De har vært våre rådgivere, lært oss systemet, gitt oss innspill og skreddersydd løsningen til vårt behov, sier Stine.  

Koronatelefonen er en essensiell aktør under denne krisen, og har gått fra å være en beredskapsløsning til å også gi henvisninger til ytterligere hjelp. “Vi henviser pasienter direkte til leger og klinikker gjennom kontaktsenteret.”

– Koronatelefonen har blitt en suksess fordi flere aktører og funksjoner har gått sammen for å realisere dette. Zisson og Techstep har vært der hele veien, de har gjort alt lett for oss, som har gitt oss en forsterket teamfølelse av at “vi skal klare dette sammen!”, sier Stine.