Dropper bilen for helsa og miljøet

Smiling employees

Velger miljøvennlig transport til jobb

Transport utgjør en stor og voksende andel av utslippene våre. Framtiden i våre hender skriver at «personbiltrafikken alene utgjør omtrent 10 prosent av Norges totale klimagassutslipp». Zisson er heldige som har sentrale kontorer i Oslo sentrum. Dette fører til at flertallet bruker kollektivt, sykkel eller tar bena fatt for å komme til kontoret. Av våre 52 ansatte i Oslo velger de fleste miljøvennlig transport. Det er vi stolte av! 

I tillegg til å være et grønt valg, ser man viktige helseeffekter av å ha en aktiv reisevei. I 2016 ble det publisert en artikkel av The Lancet som viste at man kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer betraktelig ved å velge en aktiv reisevei.  Vi har snakket med noen av de ansatte i Zisson om hvorfor de sykler, går eller løper til jobben! 

Hege VoldDet er bra for rumpemusklene å sykle. 😉 Fin avkobling før og etter jobb. Prøv – tipper det vil fungere for flere!

Hvorfor velger du en aktiv reisevei? 

Jeg sykler fordi det gir meg litt trening. En fin start på dagen og en utmerket måte og koble av jobb etter endt arbeidsdag. Fint å reflektere over jobb og livet generelt når jeg sliter meg opp Sjømannskolebakken på vei hjem.

Er det et sesongbasert valg? 

Skulle ønske jeg kunne svare nei, men JA. Sykler bare i perioden april til oktober, og bare når det ikke regner. 

Hvor lang tid bruker du til jobb? 

Liker og si 25 min hver vei…men sannheten er nok nærmere 30 min.  I rushtrafikken tar det omlag akkurat like lang tid med buss og sykkel.

Flere burde prøve alternativ til bil og offentlige transportmidler…for så å se om det funker for egen del. Kunne jo svare at det er bra for ‘miljøet, krig og fred og sånn’… men folk flest vet best hva som fungerer for egen del.

 David Skogtvedt “Dårlig samvittighet for at du ikke kom deg på treningssenteret i dag? Hadde du syklet til jobben så hadde du i alle fall fått litt trim 😊”  

Hvor lang tid bruker du til jobb?

Jeg bruker ca. 50 minutter fra Langhus til jobben i Oslo på el-sykkelen som er en reisevei på ca 2 mil. Dette er ca. samme tiden jeg bruker på å gå til toget og pendle inn. Men er det et billigere alternativ som sparer meg for 120 kr dagen samtidig at jeg trives bedre på sykkelen en på et overfylt tog.   

Med de nye El-Sykklene så slipper du en svett opplevelse. Bare å kose seg på sykkelsetet, la tankene fly og se verden suse forbi. Et alternativ som er behagelig, billig og bra for miljøet. Bare å sette i gang!  

Kristian Lund “Det er fint å ikke bruke tid på å trene!”

Kristian Lund og Robert Lomeland smiler etter løpetur
Kristian Lund og Robert Lomeland kjenner på endorfiner etter å ha løpt sammen til jobb!

Jeg løper til jobb, fordi da kan jeg bruke tiden jeg uansett ville brukt på transport til å trene. Gratis trening med tanke på tidsbudsjett! Jeg bruker like lang tid til jobb som med buss, men må legge inn dusj når jeg kommer på jobb i stedet for før jeg reiser hjemmefra og det er selvsagt litt mer hassel fordi jeg må pakke sekken.  

Hvorfor mener du flere burde velge en aktiv reisevei? 

Man våkner veldig av det sånn at man ikke er morgentrøtt når man kommer på jobb. Og så er det så klart alle helsegevinstene med å trene, om man ikke gjør det utenom reiseveien da. 

Robert Lomeland “Bor du langt unna og tar du kollektivt i dag kan du gå av på en holdeplass med passe avstand til jobben som passer deg, derfra kan du bruke beina. Eventuelt motsatt når du skal hjem. “

Mitt prefererte transportmiddel frem og tilbake fra jobb er løpeskoene. Det er en fin måte å få litt gratis trening på, gratis fordi jeg slipper en treningsøkt, den tar jeg frem og tilbake til jobb isteden. 
Kremt, og som pappa er det nesten den eneste muligheten jeg har 😀 

Hvor lang tid bruker du til jobb? 

Litt under en halvtime inkludert en liten omvei, likevel tar det ca. like lang tid som med bussen, den må man jo gå til og fra samt vente på, og den må vente på annen trafikk og i lyskryss, mens jeg er min egen herre i skoene.

Hvorfor mener du flere burde velge en aktiv reisevei? 

Du føler deg opplagt etter litt trening og en dusj på morgenen samt at du får et større overskudd både til jobb og privat.