Digital kulturbygging

Digital kulturbygging

Hvordan kan man bygge bedriftskultur når alle jobber hjemmefra?

Bedriftskultur er viktig og er noe man må jobbe med hele tiden. Det er den som sørger for trivsel blant de ansatte, som bidrar til hvor godt de utfører jobben sin, og er en avgjørende faktor for suksessen til din arbeidsplass.

På grunn av dagens situasjon, sitter de fleste av oss på hjemmekontor. Når vi ikke lengre sitter sammen, og kan ta den naturlige praten rundt kaffemaskinen, dele våre mål mens vi deler en kanelbolle på møterommet eller ønske hverandre en god morgen når vi kommer inn døra, må vi tenke nytt på kulturbygging. Her er noen av våre tips for å fortsette å bygge og opprettholde bedriftskulturen digitalt.

Tips 1: Start dagen med en kaffe med teamet

Slå på kamera og slå av en prat om dagen, slik du uansett ville gjort på kontoret. På den måten vil teamet få noe å glede seg til, og man kan få en oversikt over agenda og tilgjengeligheten til alle i løpet av dagen. Slik får man sett sine kollegaer hver dag!

Tips 2: Start en sosial kanal

Uansett hva slags kommunikasjonsplattform dere bruker, om det er Teams, Slack, Cisco Webex eller Workplace, kan dere opprette en uformell sosial kanal. Her kan man legge ut hvis man har en morsom historie, et fint bilde man vil dele eller en gratulasjon.

Tips 3: Digital afterwork

Avslutt uken med en digital sosial samling. Man kan invitere alle, eller bare teamet sitt. Her kan man for eksempel vise kollegaene rundt i hjemmet sitt, lage mat sammen, ha en temakveld, man kan ha ølsmaking av “ukens øl” eller bare slå av en avslappet prat om uka som har vært!

Tips 4: I Zisson Contact Center kan du benytte telefonkonferanser til møter

Det finnes mange muligheter til å bruke Zisson Contact Center til intern kommunikasjon i bedriften. Telefonkonferanser er en svært enkel måte å holde møter med et uendelig antall deltakere på ulike lokasjoner, og er en effektiv måte å gi en rask statusrapport eller beskjed. Telefonkonferanser er brukervennlig for alle i virksomheten uansett digital kompetanse. Les mer om telefonkonferanser her.

Tips 5: Ha en pågående videokanal for alle som man kan logge seg på og av

Inviter hele organisasjonen til et frivillig videomøte som man kan ha gående hele arbeidsdagen. Slik kan man logge seg på hvis man vil slå av en prat, stille et spørsmål eller dele en nyhet.

Tips 6: Kahoot! eller Quiz

Kahoot! eller Quiz er flott for å bygge kultur. I lunsjen kan man forsøke å løse dagens quiz i avisen sammen. Man kan invitere bedriften til en Kahoot! om bedriftskultur, verdier eller annet, eller bare kjøre en quiz under fredagspilsen.

Tips 7: I Zisson Contact Center kan du bruke Messageboard til å dele meldinger med informasjons om din virksomhet

Messageboard er en flott måte å dele informasjon med alle som bruker kontaktsenteret. Her man kan dele dagens mål, en peptalk, viktig informasjon eller en god vits for å bygge moral. Les mer om kontaktsenteret her.

Tips 8: Meld deg på et webinar sammen med kollegaene dine eller hold et for virksomheten

Nå er en perfekt tid å se på det store utvalget av spennende webinarer som finnes. Mange virksomheter har slengt seg på denne trenden nå, så utvalget er uendelig. Har du noe du vil dele med dine kollegaer, kanskje du har lært om noe spennende på et webinar du har tatt, så kan du selv invitere til å holde et webinar. Hvis du er leder kan du for eksempel utfordre dine ansatte til å holde et webinar om et arbeid de er stolte av, eller målsetningene deres for året.

Avslutningsvis vil jeg minne om at det er det opp til lederne å sette gode eksempler, fortsette fokuset på verdisett og kultur. Men det er også opp til hver enkelt ansatt å bidra. Noen er større initiativtagere enn andre, men nå er muligheten til å trå til og gjøre det lille ekstra. Ta i bruk de verktøyene som finnes på markedet. Sjansen er stor for at initiativet blir godt tatt imot av både kollegaer og ledere, så vær kreativ og ta ansvar for å være en kulturambassadør fra din egen stue.

Mer inspirasjon? Vår partner Techstep har skrevet flere gode tips på sin blogg.